Inspiration

Så skapar du en lugn oas i ditt hem

Har du ett hem som känns stressigt och otryggt? Då kan det vara dags att inreda om och skapa en lugn oas i ditt hem. En lugn oas är ett rum där du kan koppla av och ladda batterierna. Det är ett ställe där du kan känna dig trygg och avslappnad.

Välj lugnande färger

Ett av de bästa sätten att skapa en lugn oas i ditt hem är att välja lugnande färger. Lugnande färger är ofta mellanblå eller gröna i nyansen. De kan också vara mer neutrala nyanser som beige eller grå. Det är också viktigt att tänka på hur mycket ljus färgen reflekterar. Mörkare färger reflekterar mindre ljus och kan därför skapa en känsla av otrygghet. Ljusare färger reflekterar mer ljus och kan därför skapa en tryggare känsla.

Välj lugnande möbler

Det är också viktigt att välja lugnande möbler när du skapar en lugn oas i ditt hem. Lugnande möbler är ofta möbler som är avslappnande att sitta i eller som är lätta att flytta på. En av de bästa lugnande möblerna är en bekväm fåtölj. En bekväm fåtölj är en möbel som du kan sitta och läsa eller titta på tv i. En bekväm fåtölj är också en möbel som du kan lätt flytta på, så att du kan anpassa den efter dina behov.

Välj lugnande accessoarer

Det är också viktigt att välja lugnande accessoarer när du skapar en lugn oas i ditt hem. Lugnande accessoarer är ofta accessoarer som är avslappnande att titta på eller som har en lugnande doft. En av de bästa lugnande accessoarerna är doftljus. En doftljus är en accessoar som du kan tända för att skapa en lugn och avslappnande atmosfär. Förutom att doftljus ger ett behagligt sken så fyller det även ditt rum med en lugnande doft som passar just dig.

Bort med skärmar och in med bra böcker

Har du en tv-apparat i ditt rum? Då kan det vara dags att fundera på att byta ut den mot en uppsjö av bra böcker. Bra böcker är ofta böcker som du kan läsa i timmar. En av de bästa boktyperna som man lätt fastnar i historien är en deckare. En deckare är en bok som är spännande och rolig att läsa. En deckare är en bok som du kan läsa om och om igen. Om du inte har någon intressant bok i ditt hem, då kan du gå till ditt lokala bibliotek och låna en. Musik är också ett bra alternativ för underhållning eftersom det är en av de bästa sätten att skapa en lugn och avslappnade atmosfär.

Slutsats

Om du vill skapa en lugn oas i ditt hem, då rekommenderar vi att du väljer lugnande färger, bekväma och avslappnande möbler och lugnande accessoarer. Vi rekommenderar också att du försöker läsa istället för att bläddra på din surfplatta eller smartphone då detta ofta jagar upp en istället för att skapa en lugn atmosfär. Om du har några frågor, så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.